«O μεγάλος Αχαιός πολιτικός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος γράφει ότι “χωρίς το πνεύμα της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να διαμορφωθεί ο κόσμος όπως τον ξέρουμε. Αλλά και χωρίς τον Χριστιανισμό το Ελληνικό πνεύμα θα είχε χαθεί κάτω από τα ερείπια του Ρωμαϊκού κόσμου”. Αυτά τα δύο στοιχεία στη σύνθεσή τους, το ελληνικό πνεύμα και ο χριστιανισμός, αποτελούν την πιο στέρεη κολώνα πάνω στην οποία στηρίζεται η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί να οικοδομήσει ένα νέο μέλλον γκρεμίζοντας αυτή τη κολώνα».
Αυτό το σχόλιο έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσία των δημοσιογράφων που είχαν στο Επισκοπείο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και συμμετείχε και ο Αχαιός πολιτικός όπου εκτός των άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την Ελληνική Εκκλησία.
Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος τοποθετούμενος για τα θέματα που εγείρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως μισθοδοσία του κλήσου, σχέσεις κράτους και εκκλησία, θρησκευτικός όρκος των Βουλευτών, των Υπουργών και του Πρωθυπουργού, εμφαντικά δήλωσε:
«Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να εντάξει και τον ιερό κλήρο στον κανόνα «10 συνταξιοδοτούνται 1 προσλαμβάνεται» στο δημόσιο, έμειναν χωριά χωρίς παππά και Έλληνες πιστοί συμπατριώτες αλειτούργητοι. Η παράταση αυτού του κανόνα μαζί με την ανομολόγητη επιθυμία τους να εξαιρέσουν τους Ιερείς από την μισθοδοσία του Κράτους, καθώς επίσης και η διαχρονική και δογματική απόφαση τους να διαχωρίσουν το Κράτος και την Εκκλησία δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να γνωρίζει ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός.
Είναι ανιστόρητοι, υβριστές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και… λογιστές της κακιάς συμφοράς όσοι πολιτικοί της Αριστεράς επιθυμούν τον πλήρη διαχωρισμό του κράτους και της εκκλησίας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, εξηγώντας πως αν συνέβαινε αυτός ο διαχωρισμός, «αφενός θα ήταν ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και τον εγκλεισμό του έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία, ενώ αφετέρου δεν θα ήταν προς όφελος του κράτους, ούτε καν σε οικονομικό επίπεδο».
«Δεν είναι νέο στην Ελλάδα, κάποιοι λίγοι, αυτοαναγορευμένοι προοδευτικά, άκριτα να υιοθετούν και να μαϊμουδίζουν παρείσακτες θεωρίες, όπως ο πλήρης διαχωρισμός του κράτους και της εκκλησίας, χωρίς την παραμικρή επίγνωση των ιστορικών, εθνικών, κοινωνιών αλλά και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα. Πολλοί εξ αυτών υπάρχουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετεί τέτοιες απόψεις, βάζοντας με κάθε ευκαιρία την δική του ιδεολογία απέναντι στην Ορθοδοξία, αλλά και σε κάθε τι παραδοσιακό και διαχρονικά καταξιωμένο. Αν ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι θέλουν να μην είναι χριστιανοί, να μην ορκίζονται και να αρνούνται την ελληνοχριστιανική παράδοση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Άλλωστε, η θρησκεία μας είναι τόσο ελεύθερη που επιτρέπει σε όλους, να έχουν τις απόψεις τους και μάλιστα, πάντα τους δέχεται και τους προσκαλεί κοντά της. Ας επιτρέψουν όμως και ας σεβαστούν εξίσου και αυτοί, την πίστη της πλειοψηφίας του λαού μας, διαφορετικά εκφράζουν την πιο βαθιά συντήρηση και τον πιο άγονο ολοκληρωτισμό» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.